Beh na Slovensku

Nechce sa Vám na dovolenke len tak nečinne polihovať? Nie je nič jednoduchšie ako si spríjemniť oddych zdraviu veľmi prospešnou aktivitou, ktorou beh bezpochyby je. Navyše si to nevyžaduje žiadne špeciálne náklady navyše. Začať možno s tým, čo máte doma k dispozícii. Spočiatku postačia dobré tenisky a športové oblečenie. Týchto pár vecí určite nezaťaží Váš dovolenkový rozpočet ani batožinu.

Beh sa dnes derie do popredia ako veľmi populárna forma aktívneho oddychu. Behať možno navyše takmer kdekoľvek. A netreba na to ani špeciálne množstvo času. Hodinku si isto nájdete. Či už po práci alebo na Vašej dovolenke.

Takto strávený čas určite nebudete ľutovať, pretože po behu na čerstvom vzduchu v prírode, či v parku neďaleko Vášho bydliska sa budete cítiť skvele.

Na Slovensku sa v súčastnosti poriada kopec organizovaných behov od kratších až po maratóny, od cestných behov až po ťažké behy v horách. Vyberie si naozaj každý. Ľahšie behy Vám pomôžu oddýchnuť si, zlepšiť kondíciu, čo sa isto pretaví rovnako aj do krásy tela. Ak chcete zabudnúť na pracovný stres určite sa Vám to podarí na ťažších vytrvalostných behoch ktorých je na Slovensku dostatok.

Medzi také behy patria napríklad populárny Psotkov memoriál, či rôzne behy do vrchu. Podujatí je naozaj neúrekom. Behať však možno aj na Vašej dovolenke, na ľubovoľnej trase v blízkosti Vášho hotela. Ak sa na to necítite sami, zavolajte známych alebo oslovte osobného trénera, ktorý Vás isto motivuje.

Beh Baba - Kamzík 27.04.2014

malokarpatskypbBeh Baba Kamzík 2014 bude už pätnástym ročníkom tejto nádhernej jarnej klasiky s hlavnou traťou v dĺžke 26,5 km. Možno je to ťažko uveriteľné, ale i v navonok obyčajných lesoch Malých Karpát sa dá zorganizovať podujatie, ktoré je skvelým zážitkom, ale aj pomerne dobrým testom zimnej bežeckej prípravy. Pre čoraz väčšiu popularitu tohto behu sa organizátori rozhodli obmeziť počet účastníkov na 499 osôb. Podujatie je súčaťou a prvým behom Malokarparského pohára v horskom behu. (po novom Karpatský pohár v horskom behu)

Čítať ďalej: Beh Baba - Kamzík 27.04.2014

Beh Devín - Bratislava 13.4.2014

beh1Beh Devín - Bratislava je tradičnou bežeckou klasikou, ktorá každoročne otvára bežeckú sezónu. Tento rok sa uskutoční 13.4. 2014. Príjemný jarný beh, vhodný pre všetky kategórie bežcov prebieha na hlavnej trati dlhej 11 625 m so štartom pod devínskym hradným bralom a má cieľ v centre Bratislavy pri Dunaji.

Čítať ďalej: Beh Devín - Bratislava 13.4.2014

Beh Baba Kamzík 21.4.2013

beh1Beh Baba Kamzík 2013 už tradične spolu s ďalšími jarnými behmi otvorí tohtoročnú bežeckú sezónu na Slovensku. Je to jeden z najkrajších slovenských lesných behov, ktorý v minulosti viackrát vyhral anketu o najkrajší beh roka tzv. Bežecký diamant. Beh je naozaj pekným zážitkom, pretože sa beží sviežim jarným lesom a obchádzajú sa prakticky všetky asfaltové úseky.

Čítať ďalej: Beh Baba Kamzík 21.4.2013

Tip do nového roka - Národný beh Devín Bratislava 7.4.2013

devin ba dovolenkaBeh Devín Bratislava 2013 je už 66. ročníkom tohto známeho bežeckého podujatia a bude sa konať 7.4. Prečo si účasť na tomto peknom, nenáročnom behu nezvoliť za cieľ do nového roka? Tréning na toto podujatie, ktoré sa koná v apríli je ideálnym tipom na aktívny relax už počas zimných mesiacov. Beh Devín Bratislava je navyše vhodný pre všetky vekové a výkonnostné kategórie.

Čítať ďalej: Tip do nového roka - Národný beh Devín Bratislava 7.4.2013

Psotkov memoriál 2012

psotkov memorialAk ste počas letnej dovolenky leňošili a máte chuť na aktívny relax, príďte sa zúčastniť Psotkovho memoriálu 2012 - nádherného horského behu v oblasti Vysokých Tatier. Koná sa 12.-14.10. 2012 a hlavné organizačné a ubytovacie sídlo má v Horskom Hoteli Sliezsky dom.

Čítať ďalej: Psotkov memoriál 2012

Beh Krasňanskou kúriou a nordic walking 15.07.2012

krasnanska dovolenkaCross Country Club Rača organizuje ďašiu - letnú časť nádherného behu v Malých Karpatoch už 15.07.2012. Nenáročná, lacná, ale na zážitky poriadne bohatá letná dovolenka aj relax, to môže byť práve Beh Krasňanskou kúriou v dĺžke 17km.

Čítať ďalej: Beh Krasňanskou kúriou a nordic walking 15.07.2012

Beh cez Hornoorešanské vŕšky - bežecký relax aj s deťmi

beh horne oresany dovolenkaBeh cez Hornoorešanské vŕšky je vhodnou príležitosťou ako spojiť letnú dovolenku s pekným bežeckým relaxom v prírode Malých Karpát. Tento rok sa beh uskutoční 30.6.2012 ako jeden z hlavných behov Malokarpatského pohára v horskom behu.

Čítať ďalej: Beh cez Hornoorešanské vŕšky - bežecký relax aj s deťmi

Beh Devín Bratislava 2012 pritiahol rekordný počet účastníkov

devin bratislava 2012 dovolenka slovenskoNapriek tomu, že účasť na jubilejnom 65. ročníku behu Devín Bratislava 2012 dosiahla historický rekord, tento bežecký sviatok sa niesol vo veľmi príjemnej atmosfére.

Čítať ďalej: Beh Devín Bratislava 2012 pritiahol rekordný počet účastníkov

Ďalší úspešný ročník behu Baba Kamzík

baba kamzik dovolenka slovenskoBeh Baba Kamzík 2012 sa svojim tohtoročným priebehom zaradí k úspešným bežeckým podujatiam. Tohto populárneho lesného behu sa zúčastnilo celkovo takmer 600 účastníkov. Napriek tomu však beh nepôsobil masovým dojmom.

Čítať ďalej: Ďalší úspešný ročník behu Baba Kamzík

Beh Baba Kamzík 2012

dovolenka baba kamzik 2012Beh Baba Kamzík 2012 - jeden z najkrajších behov Slovenska, sa uskutoční 22.4.2012. K dispozícii bude už tradične 16, 26 a pre ultra vytrvalcov 53 km trať, ktorá je vedená hlavným hrebeňom Malých Karpát s niekoľkými obchádzkami.

Čítať ďalej: Beh Baba Kamzík 2012

Najnovšie články

Perfektné cestovné batožiny pre perfektnú dovolenku

Už máte vymyslenú a naplánovanú dovolenku? Nech už si idete oddýchnuť k moru, poznať nové kraje a mestá, vyberiete sa do...

Na dovolenku bez stresu

Je tu znova čas dovoleniek. Spolu s výberom samotného miesta je opäť dobré myslieť aj na zadné vrátka. A zvoliť si správ...

Vysoké Tatry – lokalita, ktorá vás nikdy neomrzí

Žijeme v uponáhľanom svete, čo sa samozrejme odzrkadľuje aj na našom zdraví. Prvé príznaky únavy ignorujeme, alebo o nic...

Na čo nesmiete zabudnúť ešte pred vycestovaním na dovolenku?

Aj keď situácia vo svete nie je ktovieako priaznivá, stále veľa Slovákov uvažuje nad tým, že si zarezervuje dovolenku pr...

Čo zohľadňovať pri výbere ubytovania?

Ak hľadáte ubytovanie, či už medzi najznámejšími hotelmi v Bulharsku, alebo na Slovensku, ochotne vám poradíme, čo si vš...