Beh Devín - Bratislava 13.4.2014

beh1Beh Devín - Bratislava je tradičnou bežeckou klasikou, ktorá každoročne otvára bežeckú sezónu. Tento rok sa uskutoční 13.4. 2014. Príjemný jarný beh, vhodný pre všetky kategórie bežcov prebieha na hlavnej trati dlhej 11 625 m so štartom pod devínskym hradným bralom a má cieľ v centre Bratislavy pri Dunaji.

Podujatie môže svojou masovosťou odrádzať, napriek tomu sa jedná o jeden z najpríjemnejších behov sezóny. Možno je to práve veľkou rôznorodosťou zúčastnených kategórii bežcov.

Tento cestný beh s dlhoročnou tradíciou prebieha po mierne zvlnenej trase, vedúcej popri toku Dunaja v smere do Bratislavy. Beh Devín - Bratislava sa stretáva s čoraz väčším počtom záujemcov, pričom účasť sa ráta v tisícoch. Tento fakt spôsobuje čoraz komplikovaniejšiu organizáciu celého podujatia, avšak tá je zvládnutá na veľmi dobrej úrovni od prihlasovania - prepravy na štart formou autobusov z centra až po spracovanie časových výsledkov jednotlivých bežcov.

Ako bolo spomenuté vyššie, k spokojnosti si zabehne každý, aj menej trénovaní bežci. Tí lepší tu isto narazia na kvalitnú konkurenciu. Pre deti je pripravená trať po nábreží Dunaja v dĺžke 2 600 m. V prípade nečakaných zdravotných problémov je k dispozícii zdravotná služba. Celé podujatie zabezpečuje taktiež polícia.Slávnostné vyhlasovanie výsledkov prebehne v centre Starého mesta.

Sektory

S enormným nárastom počtu účastníkov na tomto behu súvisí rozdelenie štartového poľa na sektory podľa dosiahnutého času v predošlých ročníkoch. V ročníku 2014 sú plánované 4 sektory, z toho jeden pre elitných bežcov. Sektor, do ktorého budete zaradený bude označený na štartovnom čísle vopred.

Doprava na štart a prevoz batožiny

Doprava na štart bude možná autobusmi z Vajanského nábrežia od budovi Grosslingu, od 7:30 do 8:30 hod. Počas predchádzajúcich ročníkov bola preprava veľmi dobre zvládnutá a hoci je potrebné trochu sa potlačiť, odvezie sa každý. Dopraviť sa na štart je možné aj autom, je však potrebné zvážiť dopravné obmedzenie platné v deň preteku. Cesta od Devínskej Novej Vsi však poskytuje non-stop prístup.

V prípade záujmu o prepravu batožiny organizátori pripravia na tento účel v mieste štartu pod Devínom autobusy, rozdelené podľa štartových čísel. Uvedené autobusy budú k dispozícii do 9:45 hod.

Firemný beh a beh základných škôl

Na hlavnej trati bude súťaž firemných tímov tzv. Firemný beh, kde je možnosť súťažit pod spoločným názvom s minimálnym počtom členov tímu päť. Podobne na krátkej trati bude súťaž základných škôl a osemročných gymnázií. Výsledné poradie určí súčet piatich najlepčích časov členov jednotlivých tímov.

Príďte si aj vy zabehať na Beh Devín - Bratislava 2014 a odneste si pekný víkendový zážitok.

Beh Devín - Bratislava v kocke

  • termín - 13.4.2014
  • trať - hlavná 11 625 m, krátka 2 600 m určená pre deti do 15 r. a rekreačnú kategóriu
  • štart - hlavná trať tzv. Veľký Devín - parkovisko pod hradom Devín o 10.00 hod., krátka trať - tzv. Malý Devín pod Mostom Lafranconi v BA o 10.00 hod.
  • cieľ - Rázusovo nábrežie, pri Propelleri, spoločný pre obe trate
  • štartovné - odstupňované podľa termínu zaplatenia/kategórie max. 15 EUR (zahŕňa občerstvenie na trase a v cieli a ďalšie zaujímavé bonusy)
  • ceny - pripravené je ocenenie pre prvé tri miesta v každej kategórii (okrem rekreačných bežcov) a tombola, pre víťazov v absolútnom poradí sú pripravené finančné ceny

Autor článku: dovolenkaslovensko.eu

Najnovšie články

Perfektné cestovné batožiny pre perfektnú dovolenku

Už máte vymyslenú a naplánovanú dovolenku? Nech už si idete oddýchnuť k moru, poznať nové kraje a mestá, vyberiete sa do...

Na dovolenku bez stresu

Je tu znova čas dovoleniek. Spolu s výberom samotného miesta je opäť dobré myslieť aj na zadné vrátka. A zvoliť si správ...

Vysoké Tatry – lokalita, ktorá vás nikdy neomrzí

Žijeme v uponáhľanom svete, čo sa samozrejme odzrkadľuje aj na našom zdraví. Prvé príznaky únavy ignorujeme, alebo o nic...

Na čo nesmiete zabudnúť ešte pred vycestovaním na dovolenku?

Aj keď situácia vo svete nie je ktovieako priaznivá, stále veľa Slovákov uvažuje nad tým, že si zarezervuje dovolenku pr...

Čo zohľadňovať pri výbere ubytovania?

Ak hľadáte ubytovanie, či už medzi najznámejšími hotelmi v Bulharsku, alebo na Slovensku, ochotne vám poradíme, čo si vš...