Beh Baba - Kamzík 27.04.2014

malokarpatskypbBeh Baba Kamzík 2014 bude už pätnástym ročníkom tejto nádhernej jarnej klasiky s hlavnou traťou v dĺžke 26,5 km. Možno je to ťažko uveriteľné, ale i v navonok obyčajných lesoch Malých Karpát sa dá zorganizovať podujatie, ktoré je skvelým zážitkom, ale aj pomerne dobrým testom zimnej bežeckej prípravy. Pre čoraz väčšiu popularitu tohto behu sa organizátori rozhodli obmeziť počet účastníkov na 499 osôb. Podujatie je súčaťou a prvým behom Malokarparského pohára v horskom behu. (po novom Karpatský pohár v horskom behu)

Trasa behu Baba Kamzík 2014 bude prebiehať po mierne zvlnenom teréne hlavného hrebeňa Malých Karpát - takmer non-stop po červenej značke. Je vhodná pre aktívnych bežcov. Tento obľúbený cross country beh vás prevedie krásnymi lesnými zákutiami a príjemnými chodníčkami - trasa sa takmer úplne vyhýba asfaltovým úsekom. Štart hlavnej trate je na Pezinskej Babe a cieľ na bratislavskom Kamzíku.

Bežecky je trať veľmi zaujímavá a určite sa na nej nebudete nudiť - striedajú sa rovinky, mierne stúpania, klesania, na záver i výživný stupák do cieľa ako bonus pred skandujúcim publikom. Na jar ponúka prebúdzajúca sa príroda v okolí trate obvykle veľmi fotogenickú tvár, spomeňme napríklad prekrásne výhľady z vrchu Somár. Terén je lesný, beh osviežia preskoky niekoľkých potôčikov.

Okrem hlavnej trate bude k dispozícii na test vašich bežeckých schopností i ultradlhá 53 km trať so štartom na Kamzíku, otočkou na Babe a cieľom znova na Kamzíku.Kratšia, ale nemenej zaujímavá trať ponúka 16 bežeckých kilometrov a začína v Rači. Ak nie ste bežcom, ale zdatným turistom, určite neoľutujete ak sa vyberiete zasúťažiť si na 16 a 26,5 km dlhú trať v kategórii nordic-walking, teda rýchlu chôdzu s turistickými paličkami.

Trať je vybavená občerstvovacími stanicami na Bielom Kríži a Peknej ceste čo je 15 a 21 kilometer hlavnej 26,5 km trate. Tieto stanice sú spoločné pre všetky trate.

Účastníci behu budú rozdelení do jednotlivých kategórií podľa veku, pričom špeciálnu kategóriu bude tvorič skupina nordic-walkerov na 16 a 26,5 km.

Beh Baba Kamzík v minulosti vyhral ocenenie Bežecký diamant, čo dokazuje, že je veľmi pekným zážitkom.

Informácie o behu Baba Kamzík v kocke

Prihlásenie a štartovné

Bližšie informácie o prihlásení a zvýhodnenom štartovnom na www.horskybeh.sk - limit počtu účastníkov pre tento rok je 499 osôb. Zaujímavosťou je zvýhodnené štartovné pre rodiny.

Trate

Trať prebieha v prevažnej miere po červenej turistickej značke.

  • hlavná trať - 26,5 km Pezinská Baba - Kamzík, stúpanie 800m
  • ultradlhá trať - 53 km Kamzík - Pezinská Baba - Kamzík, stúpanie 1700 m
  • krátka trať - 16 km Rača (kino Nádej) - Kamzík, stúpanie 550m

Hlavné body trate

Pezinská Baba - Konské Hlavy - sedlo Kňažný vrch - Somár - Kozí chrbát - Salaš - Malý Javorník - Biely Kríž - Bystrické - U Slivu - Pekná cesta - Krásny vrch - Tri Duby - Chlmec - Pod Chlmcom - Kamzík

Časový limit

V cieli na Kamzíku organizátori zotrvajú do 15:00. Bežci na ultramtrati na 53 km - časový limit na obrátke 3:30 na Pezinskej Babe.

Prihlásenie a štartovné

Bližšie informácie o prihlásení a zvýhodnenom štartovnom na www.horskybeh.sk - limit počtu účastníkov pre tento rok je 499 osôb.

Doprava a prevoz batožiny

Registrovaní bežci môžu za 1 EUR využiť možnosť dopravy na Pezinskú babu z autobusovej stanice Mlynské Nivy, Račianskeho mýta, Peknej cesty a Pezinka. Prevoz batožiny z Rače a Pezinskej Baby do cieľa je zabezpečený.

Autor článku: dovolenkaslovensko.eu

Najnovšie články

Perfektné cestovné batožiny pre perfektnú dovolenku

Už máte vymyslenú a naplánovanú dovolenku? Nech už si idete oddýchnuť k moru, poznať nové kraje a mestá, vyberiete sa do...

Na dovolenku bez stresu

Je tu znova čas dovoleniek. Spolu s výberom samotného miesta je opäť dobré myslieť aj na zadné vrátka. A zvoliť si správ...

Vysoké Tatry – lokalita, ktorá vás nikdy neomrzí

Žijeme v uponáhľanom svete, čo sa samozrejme odzrkadľuje aj na našom zdraví. Prvé príznaky únavy ignorujeme, alebo o nic...

Na čo nesmiete zabudnúť ešte pred vycestovaním na dovolenku?

Aj keď situácia vo svete nie je ktovieako priaznivá, stále veľa Slovákov uvažuje nad tým, že si zarezervuje dovolenku pr...

Čo zohľadňovať pri výbere ubytovania?

Ak hľadáte ubytovanie, či už medzi najznámejšími hotelmi v Bulharsku, alebo na Slovensku, ochotne vám poradíme, čo si vš...